Veilig

In de cloud

De ‘cloud’ is een veelgehoord begrip. Maar wat houdt het precies in? 

Bij Ticom IT weten wij precies hoe je veilig in de cloud aan de slag kan. Uiteraard verzorgen wij dit in samenwerking met onze beveiliging, telefonie en werkplekken service.

Online bestanden opslaan

Clouddiensten

Cloud computing is een informatietechnologie die via een netwerk toegang geeft tot gegevens, software en hardware.

Dit betekent dat gegevens niet op de computer worden opgeslagen maar in de zogenaamde cloud. Doordat ze in de cloud op worden geslagen heb je toegang tot deze gegevens op iedere locatie met een internetverbinding.

Tegenwoordig werken steeds meer bedrijven in de cloud. Dit brengt veel voordelen met zich

mee zoals het besparen van kosten, de veiligheid, betrouwbaarheid en vooral locatieonafhankelijk kunnen werken. Ticom IT onderscheid drie locaties in de cloud; de mailomgeving, bestandopslag en een volledige online werkplek.

Mailomgeving

Een snelle, betrouwbare mailomgeving waar je vanaf iedere plek bij kan. Dat zijn de voordelen van Office 365. Deze mailomgeving maakt elke nacht een back-up van uw mail waardoor deze nooit verloren gaat.

Zeker bedrijven die groter worden hebben dit echt nodig om mee te gaan in de tijd en om snel te kunnen blijven werken. Door onze vele ervaring met Office 365 hebben wij hier een brede kennis van opgedaan. We vertellen u daarom graag meer over de voordelen van deze mailomgeving!

Bestandsopslag

Wanneer u uw bestanden opslaat in de cloud brengt dit veel zekerheid en flexibiliteit met zich mee. Vanaf iedere plek met een internetverbinding heeft u toegang tot uw bestanden. Daarnaast worden deze bestanden veilig opgeslagen. Als uw computer er mee op houdt zullen uw bestanden namelijk nooit verloren gaan.

Totaalpakket: online werkplek

Overal en op ieder moment toegang hebben tot al uw bestanden en mailomgeving; dat is het voordeel van een online werkplek! Met een online ingerichte werkplek bent u er van verzekerd dat werken vanaf verschillende locaties mogelijk is.

Uw medewerkers kunnen op kantoor, onderweg of thuis eenvoudig inloggen op de werkplek die zij gewend zijn. Ze zijn daarbij onafhankelijk van hun computer en kunnen overal inloggen.

Met een vast maandelijks bedrag voor deze dienst verzorgt Ticom IT al het beheer en support op afstand. Zo heeft u geen last van onverwachte kosten en ervaart u de voordelen van dit pakket.

Is uw organisatie goed genoeg Beveiligd?

Neem vrijblijvend contact op met Ticom om de mogelijkheden te bespreken!